Kirjaudu

Putoamissuojainten määräaikaistarkastajien peruskurssi, Oulu

Loading Loading...

Ajankohta 18.1.2022 - 19.1.2022
Aika
Kesto 2 päivää
Paikka Oulu
Ilmoittautumisaika 3.1.2022 mennessä


Esittely

Turvallisuuden takaamiseksi työssä käytettävät putoamissuojaimet tulee tarkastaa kerran vuodessa. Määräaikaistarkastuksia saa tehdä vain valmistajan tai maahantuojan valtuuttama henkilö. Putoamissuojaimista työpaikalla vastaava: Kouluttaudu nyt putoamissuojainten määräaikaistarkastajaksi! Kurssin suorittaneille myönnetään valtuuskortti, joka on voimassa 3 vuotta.

Tavoite

Putoamissuojaimet ovat kuolemalta tai vakavalta terveyshaitalta suojaavan III-ryhmän suojaimia, ja niiden tarkastukset tulee tehdä noudattaen kunkin suojaimen tai tuotteen valmistajan ohjeita. Koulutuksen käynyt oppii putoamissuojainten määräaikaistarkastuksessa huomioitavat asiat ja suojainten turvalliset hylkäyskriteerit. Koulutuksessa käydään läpi muun muassa kokovaljaiden, pylväs- ja varmistusvöiden, köysien, köyden pituuden säätö- ja laskeutumislaitteiden, kisko- ja liukutarraimien, kiinnityslaitteiden ja pylväskenkien määräaikaistarkastus.

Koulutus on tarkoitettu työpaikoilla ja yrityksissä putoamissuojaimien käytöstä ja putoamissuojainten määräaikaistarkastuksista vastaaville. Koulutus siis soveltuu mm.
• Esimiehille ja muulle työn johdolle
• Työsuojeluhenkilöstölle
• Suojainten käyttäjille ja asentajille (kuten putoamisvaarallisella alueella työskentelevät kattotyöntekijät, mastotyöntekijät, varastotyöntekijät, tuulivoimalan asennuksesta ja huollosta vastaavat, pelastustoimessa työskentelevät paloesimiehet ja palomiehet ja huollosta vastaavat henkilöt)
• Suojainten suunnittelun, valmistuksen ja myynnin parissa työskenteleville
• Suojainten valinnasta, käytön opetuksesta ja määräaikaistarkastuksista vastaaville

Sisältö

Peruskurssi kestää 2 päivää sisältäen 16 tuntia lähiopetusta.

Koulutuksen sisältö

• Putoamissuojainten määräaikaistarkastamisen perusteet ja raportointi
• Putoamissuojainten perusteet, vaatimukset, merkinnät ja käyttöohjeet
• Valtuutuksen antavien yritysten putoamissuojainten määräaikaistarkastuksessa huomioitavat erityispiirteet
• Korkealla työskentely ja putoamissuojaimia koskevat asetukset, päätökset ja ohjeet
• Tarkastusharjoitus ja raportointi
• Loppukoe

Työterveyslaitoksen järjestämä putoamissuojainten määräaikaistarkastajien koulutus toteutetaan yhdessä valtuutuksen antavien yritysten kanssa. Yritykset ovat putoamissuojainten valmistajia, maahantuojia ja jälleenmyyjiä:

Certex Finland Oy, Eltel Networks Oy, Ensto Finland Oy, Ergorej Oy, Erlatek Oy, Etra Oy, Honeywell Safety Products, Isojoen Konehalli Oy, Kipinämies Oy, Oy Klippan Ab, Kärnä Oy, Multisafe Oy, Mäkelän Takomo Oy, Nesco Oy, Park Expert Finland Oy, Peltaco Oy, Petzl Nordic Ab, Piristeel Oy, Protecton Oy, Ruukki Construction Oy, Skydda Suomi Oy, Suomen 3M Oy, TOOLS Finland Oy, Turvata Oy, Vandernet Oy, VeliMark Oy, WhiteBalance Oy, Würth Oy.

Hinta

750,00 EUR + alv 24%
Koulutuksen hinta sisältää opetuksen, koulutusmateriaalin, myöhemmin lähetettävän valtuutuskortin sekä ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi perua kolme viikkoa ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi kolme päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti koulutusinfo@ttl.fi.

Paikka

Scandic Oulu City
Saaristonkatu 4
90100 Oulu

Lisätiedot

Majoitusvaraukset ajalle 18.-19.1.2022. Lisävuorokausi 17.-18.1. tai 19.-20.1.
Huoneet ovat varattavissa 3.1.2022 mennessä tai hotellin varaustilanteen mukaan. Jokainen majoittuja varaa ja maksaa huoneensa itse.

99 € yhden hengen huone / vuorokausi
109 € kahden hengen huone / vuorokausi

Varaukset osoitteesta: http://www.scandichotels.fi/?bookingcode=BTYO170122 tai suoraan hotellista varaustunnuksella BTYO170122


Käytännön järjestelyt
Seija Reponen, koulutuskoordinaattori
p. 046 850 50 28, etunimi.sukunimi@ttl.fi

Susanna Mäki
erityisasiantuntija

Ilmoittaudu

Yhteyshenkilöt

Susanna Mäki
erityisasiantuntija
gsm. 046 850 50 24
e-mail. etunimi.sukunimi@ttl.fi

Käytännön järjestelyt
Seija Reponen
koulutuskoordinaattori
gsm. 046 850 5028
e-mail: etunimi.sukunimi@ttl.fi

Tulosta (PDF)