Työn imua uran seniorivaiheeseen -valmentajan koulutus

Ajankohta 28.2.2017 - 29.8.2017
Kesto
Paikka Helsinki

Nopeasti muuttuva työelämä haastaa varttuneen työntekijän jaksamisen ja hyvinvoinnin. Jatkuvassa muutoksessa konkarilta vaaditaan sopeutumista, epävarmuuden sietokykyä ja valmiutta tarttua uusiin haasteisiin. Työpaikoilla voidaan tehdä paljon työkyvyn ylläpitämiseksi, työmotivaation säilyttämiseksi ja yksilöllisen osaamisen edistämiseksi.

Työn imua uran seniorivaiheeseen – ryhmämenetelmä on Työterveyslaitoksella kehitetty ja työpaikoilla tutkitusti vaikuttava voimavaralähtöinen työkalu 55+ henkilöstön työuran siirtymien ja muutostilanteiden hallintaan. Menetelmä kattaa uranhallinnan ja henkisen hyvinvoinnin tukemisen sekä työuran seniorivaiheen työn imun ja osaamisen tunnistamisen vahvistamisen. Työn imua uran seniorivaiheeseen -valmentajan koulutus antaa valmiudet toimia myös Työuran uurtaja -ryhmämenetelmän valmentajana omassa organisaatiossa tai omissa asiakasyrityksissä.

Henkilöstöhallinnon ammattilaisille, työterveyshuollon asiantuntijoille sekä muille työhyvinvoinnin parissa työskenteleville.

Suorittamisaika

1. jakso 28.-1.3.2017 ja toinen jakso 29.8.2017.

Koulutukseen kuuluu 2+1 lähipäivää ja välitehtävä. Valmentajakoulutuksen suorittaneet saavat Työterveyslaitoksen Työn imua uran seniorivaiheeseen -valmentajan sertifikaatin ja saavat käyttöönsä menetelmän.

Ensimmäinen lähijakso

Ensimmäisen kaksipäiväisen jakson aikana osallistujat tutustuvat Työn imua uran seniorivaiheeseen -ryhmätoimintaan, sen työskentelytapoihin, vaikuttavuustuloksiin ja ohjaajatoimintaan. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. henkilökohtaisten vahvuuksien kartoittaminen, oman osaamisen kehittäminen, muutostilanteiden ja ikäennakkoluulojen kohtaaminen.

Välitehtävä

Välitehtävänä osallistujat toteuttavat ohjaajaparein Työn imua uran seniorivaiheeseen -ryhmämenetelmän harjoituksia omassa kohdeorganisaatiossaan.

Toinen lähijakso

Toisen yksipäiväisen jakson aikana osallistujat arvioivat omaa ohjaajatyötään ja suunnittelevat menetelmän käytännön toteutusta.

Hinta sisältää opetuksen, sähköisen materiaalin ja ohjelmassa mainitut tarjoilut.

Työterveyslaitos, Koulutuskeskus
Haartmaninkatu 1 D, 1. krs

Käytännön järjestelyt ja laskutus:
Paula Närhinen
koulutuskoordinaattori