Kirjaudu

Merimieslääkäri ja merenkulku, pätevöittävä peruskurssi

Loading Loading...

Ajankohta 11.9.2019 - 12.9.2019
Aika
Kesto 2 päivä
Paikka Helsinki
Ilmoittautumisaika 8.9.2019 mennessä


Tavoite

Koulutus on merimieslääkärin pätevöittävää koulutusta.
Tavoitteena on edistää merimieslääkäreiden tietämystä merenkulkijoiden terveydenhuollosta sekä laivaväen lääkärintarkastuksesta. Liikennepalvelulain mukaisesi Liikenne- ja viestintävirasto (Traficom) hyväksyy hakemuksesta koulutuksen suorittaneen lääkärin merimieslääkäriksi enintään viideksi vuodeksi laivaväen lääkärintarkastusten tekemistä varten. Hyväksynnän aiemmin saaneen merimieslääkärin on myös päivitettävä meriterveyden asiantuntemuksensa osallistumalla koulutukseen vähintään 5 vuoden välein.

Huom! Liikenteen turvallisuusvirasto ei voi hyväksyä merimieslääkäriksi 1.7.2018 jälkeen lääkäriä, jolla ei ole soveltuvan alan erikoislääkärin oikeuksia ja joka ei ole toiminut ennen 1.7.2018 merimieslääkärin toimessa. Soveltuvana erikoisalana voi pitää esim. työterveyshuoltoa, yleislääketiedettä, sisätauteja, kardiologiaa tai neurologiaa. Siirtymäsäännökset mahdollistavat erikoistumattoman lääkärin hyväksymisen merimieslääkäriksi vain, jos hän on toiminut merimieslääkärin tehtävissä ennen lain voimaantuloa.

Merimieslääkärin pätevyyttä hakevat lääkärit, soveltuu myös päivityskoulutukseksi jo aiemmin merimieslääkärioikeudet hankkineille lääkäreille. Jos kurssilla on tilaa, voidaan koulutukseen ottaa myös muita merenkulkijoiden terveydenhuollossa toimivia terveydenhuollon ammattilaisia (terveydenhoitajat, työfysioterapeutit, työpsykologit)

Sisältö

Koulutuksessa käsitellään merenkulkijoiden terveydellisiä vaatimuksia, alustyöolosuhteiden erityispiirteitä sekä merimieslääkärintarkastuksen suorittamista kansainvälisten ja kansallisten määräyksien ja ohjeiden valossa. Harjoitellaan terveydellisen soveltuvuuden arviointia tapausesimerkkien kautta.

Hinta

720,00 EUR + alv 0%
Hinta sisältää sähköisen materiaalin ja ohjelmaan merkityt tarjoilut.

Peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi perua kolme viikkoa ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi kolme päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti koulutusinfo@ttl.fi.

Paikka

Jäänmurtaja (toinen päivä Työterveyslaitos, Helsinki)
Topeliuksenkatu 41b
00250 Helsinki

Lisätiedot

Päivi Miilunpalo
Ylilääkäri
p. 043 8258 287
s-posti: paivi.miilunpalo@ttl.fi

Käytännön järjestelyt
Seija Reponen, koulutusassistentti
p. 046 850 50 28
s-posti: seija.reponen@ttl.fi

Yhteyshenkilöt

Päivi Miilunpalo
Ylilääkäri
p. 043 8258 287
s-posti: paivi.miilunpalo@ttl.fi

Käytännön järjestelyt
Seija Reponen, koulutusassistentti
p. 046 850 50 28
s-posti: seija.reponen@ttl.fi