Työuramenetelmien valmentajakoulutus

Ajankohta 11.9.2019 - 10.3.2020
Kesto
Paikka Helsinki

Työterveyslaitoksen työuramenetelmien valmentajakoulutukset antavat valmiuden toimia joko Työn imua uran seniorivaiheeseen tai Työuran uurtaja -ryhmämenetelmän valmentajana omassa työyhteisössä tai asiakasorganisaatiossa.

Työn imua uran seniorivaiheeseen -menetelmä on Työterveyslaitoksella kehitetty ja työpaikoilla tutkitusti vaikuttava voimavaralähtöinen ryhmävalmennus 55+ henkilöstön työuran siirtymien ja muutostilanteiden hallintaan. Menetelmä kattaa uranhallinnan ja henkisen hyvinvoinnin tukemisen sekä työuran seniorivaiheen työn imun ja osaamisen tunnistamisen vahvistamisen.

Työuramenetelmien valmentajan koulutus antaa valmiudet toimia myös Työuran uurtaja -ryhmämenetelmän valmentajana omassa organisaatiossa tai omissa asiakasyrityksissä. Työuran uurtaja -menetelmä on ryhmävalmennus erityisesti työkyvyn vahvistamiseen ja ylläpitämiseen sekä työmotivaation vahvistamiseen. Menetelmä kehittää työuran hallintaa ja voimavaroja sekä vähentää masennusoireita, ennenaikaisen eläkkeelle jäämisen ajatuksia ja pitkiä sairauspoissaoloja.

Henkilöstöhallinnon ammattilaisille, työterveyshuollon asiantuntijoille sekä muille työhyvinvoinnin parissa työskenteleville.

Suorittamisaika

11.-12.9.2019 Helsinki ja 10.3.2020 verkkotapaaminen

Koulutukseen kuuluu 2 lähipäivää, verkkotapaaminen ja välitehtävä. Valmentajakoulutuksen suorittaneet saavat valmentajan sertifikaatin Työterveyslaitoksen Työn imua uran seniorivaiheeseen -menetelmään tai Työuran uurtaja -menetelmään. Osallistujilla on koulutuksen aikana myös halutessaan mahdollisuus suorittaa molempien menetelmien käyttöoikeus.

Ensimmäinen lähijakso 11.-12.9.2019
Ensimmäisen kaksipäiväisen jakson aikana osallistujat tutustuvat työuramenetelmien ryhmätoimintaan, työskentelytapoihin, vaikuttavuustuloksiin ja ohjaajatoimintaan. Käsiteltäviä teemoja ovat mm. henkilökohtaisten vahvuuksien kartoittaminen, oman osaamisen kehittäminen, muutostilanteiden ja ikäennakkoluulojen kohtaaminen.

Välitehtävä
Välitehtävänä osallistujat toteuttavat ohjaajapareina ryhmämenetelmän harjoituksia omassa kohdeorganisaatiossaan.

Toinen jakso verkkotapaamisena 10.3.2020
Toisen jakson aikana osallistujat arvioivat omaa ohjaajatyötään ja suunnittelevat menetelmän käytännön toteutusta.

Valmennukset toteutetaan pariohjauksena, joten työpaikasta osallistumista suositellaan ’pareittain’. Valmentajapari voi muodostua esim. henkilöstöhallinnon, esimiesten tai työsuojeluhenkilöstön edustajista.

Sisältää sähköisen oppimateriaalin, lounaat ja kahvit sekä vuoden käyttöoikeuden yhteen menetelmään.
Lisämaksu toiseen menetelmään 100 € + alv. Jatkossa vuosittainen menetelmäkohtainen käyttöoikeuden päivittäminen 100 € + alv / vuosi.

Topeliuksenkatu 41b

marjukka.laine@ttl.fi