Kirjaudu

Altistelähtöinen työterveysseuranta -monimuotokoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 8.5.2020 - 8.6.2020
Aika
Kesto 1 päivä
Paikka Helsinki / toteutetaan etäopetuksena
Ilmoittautumisaika 8.5.2020 mennessä


Esittely

Kelan tilastojen mukaan joka seitsemäs työterveyshuollon terveystarkastus tehdään erityisen sairastumisen vaaran perusteella. Lainsäädäntö velvoittaa tekemään nämä terveystarkastukset. Erityisen sairastumisen vaaran perusteella tehtävien terveystarkastusten ohjeet on päivitetty vastaamaan tämän päivän työelämän tarpeita.

Kirja Altistelähtöisestä työterveysseurannasta on julkaistu toukokuun alussa 2019. Sininen kirja on alan parhaiden asiantuntijoiden näkemys siitä, millä terveydenseurannan tavoilla ja sisällöillä lainsäädännön mukaiset terveystarkastusten tavoitteet saavutetaan tarkoituksenmukaisesti ja kustannustehokkaasti, samalla näyttöön perustuen. Kirjassa kuvataan altisteet ja niiden terveyshaitat ja opastetaan arvioimaan, missä tilanteissa terveystarkastuksia tulisi tehdä. Tässä koulutuksessa esitellään altistelähtöisen työterveysseurannan uudistuneita ohjeita - miten terveystarkastuksia tulisi tehdä, milloin ja kenelle niitä tulisi tehdä? Koulutuksen luennoitsijoina ovat Altistelähtöinen työterveysseuranta-kirjan kirjoittajat.

Tavoite

Altistelähtöisten terveystarkastuksien avulla voidaan ennakoida ja estää ammattitaudin kehittyminen, ehkäistä työperäistä sairastuvuutta ja ehkäistä oireiden ja sairauksien pahentuminen työssä. Koulutuksen tavoite on oppia lähtökohdat siitä, miten terveystarkastukset tulisi tehdä, milloin ja kenelle niitä tulisi tehdä? Koulutus esittelee uudistuneen ”sinisen kirjan” keskeisiä sisältöjä. Koulutuksen tarkoituksena on helpottaa kirjan sisällön omaksumista arjen kiireiden keskellä.

Työterveyshuollon ammattihenkilöt ja asiantuntijat sekä muu työterveyshenkilöstö.

Suorittamisaika

Aloituswebinaari 8.5.2020 klo 14-15
Itsenäinen opiskelu Howspace-oppimisympäristössä 8.5.-8.7.2020
Verkkotapaaminen 8.6.2020 klo 14-15

Hinta

195,00 EUR + alv 24%
Hinta sis. opetuksen ja sähköisen materiaalin

Peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi perua kolme viikkoa ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi kolme päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti koulutusinfo@ttl.fi.

Paikka

Työterveyslaitos Helsinki / toteutetaan etäopetuksena

Lisätiedot

Koulutuksen johtaja
Kaija-Leena Kiilunen, erikoislääkäri
puh. 030 474 2054
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Käytännön järjestelyt
Seija Reponen, koulutusassistentti
p. 046 850 50 28
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Koulutuksen johtaja
Kaija-Leena Kiilunen, erikoislääkäri
p. 030 474 2054
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Yhteyshenkilöt

Koulutuksen johtaja
Kaija-Leena Kiilunen, erikoislääkäri
p. 030 474 2054
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Käytännön järjestelyt
Seija Reponen, koulutusassistentti
p. 046 850 5028
etunimi.sukunimi@ttl.fi