Kirjaudu

Kohti turvallista nanoteknologian tulevaisuutta - webinaari

Loading Loading...

Ajankohta 16.9.2020
Aika 9:00 - 14:00
Kesto 5 tuntia
Paikka
Ilmoittautumisaika 16.9.2020 8:00 mennessä


Esittely

Sosiaali- ja terveysministeriön koordinoima Nanoturvallisuusverkosto järjestää yhteistyössä Työterveyslaitoksen kanssa maksuttoman webinaarin nanoteknologian ja siihen liittyvän turvallisuustutkimuksen kehityksestä.

Liity kuulemaan nanoteknologian kehitystyöstä kotimaisissa yliopistoissa ja tutkimuslaitoksissa sekä viimeisimpiä tutkimustietoja nanoturvallisuustutkimuksesta käytännön työturvallisuusvinkkejä unohtamatta.

Webinaari on avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille. Webinaari on suunnattu erityisesti nanoteknologiaa hyödyntäville toimijoille, viranomaisille sekä alan tutkijoille.

Suorittamisaika

16.9.2020 klo 9.00-14.00

Sisältö

Nanoteknologiaa hyödynnetään monilla teollisuuden aloilla ja kuluttajatuotteissa, urheiluvälineistä elektroniikkaan. Myös Suomessa tutkimus- ja kehitystyö nanoteknologian alalla on huippuluokkaa. Webinaarissa esitellään yliopistoilla tehtävää tutkimusta ja tutkimuslaitoksissa EU-yhteistyönä tehtävää turvallisuustutkimusta sekä pureudutaan riskinhallinnan keinoihin.

Webinaari koostuu kolmesta eri sessiosta: uudet nanomateriaalit, nanomateriaalien turvallisuus ja riskinhallinta. Puhujina toimivat suomalaisen tutkimuskentän asiantuntijat. Lisäksi webinaari tarjoaa mahdollisuuden vuorovaikutukseen alan asiantuntijoiden ja toimijoiden kesken.

Ohjelma:

08.30–09.00 Liittyminen verkkoalustalle ja yhteyksien testaus
09.00–9.15 Webinaarin avaus
09.15–10.30 Sessio 1. Uudet nanomateriaalit ja hyödyntämismahdollisuudet
10.30–10.45 Tauko
10.45–12.00 Sessio 2. Turvallisuustutkimus keskiössä – nanomateriaalien turvallisuuden varmistaminen
12.00–12.30 Lounas
12.30–13.45 Sessio 3. Riskinarvionnista riskinhallintaan
13.45–14.00 Kysymyksiä ja loppusanat

Tallenna itsellesi tarkempi ohjelma sivun oikeasta reunasta!

Hinta

Webinaari on osallistujille maksuton.

Paikka

Webinaari

Lisätiedot

Seminaarin ohjelma ja sisältö:

Elina Ekokoski
Erityisasiantuntija
Sosiaali- ja terveysministeriö
p. 050 477 2155
elina.ekokoski@stm.fi


Käytännön järjestelyt:

Liisi Räikkönen
Koulutusassistentti
Työterveyslaitos
p. 050 514 5367
liisi.raikkonen@ttl.fi

Kukka Aimonen, tutkija, Työterveyslaitos:
FM Kukka Aimonen työskentelee Työterveyslaitoksella tutkijana Työturvallisuusyksikön Genotoksikologian laboratoriossa. Työ keskittyy nanomateriaalien ja erityisesti nanoselluloosan toksisuustestaukseen osana kansainvälisiä ja kansallisia tutkimushankkeita.

William Brown, Head of SAFENANO, Institute of Occupational Medicine (IOM):
Mr. William Brown works at the Institute of Occupational Medicine (IOM) as the Section Head of the SafeNano group. In his work, he leads a team of researchers who focus on the exposure and toxic effects of nano and advanced materials to the workforce in support of risk management strategies.

Jorma Jokiniemi, professori, Itä-Suomen yliopisto:
FT Jorma Jokiniemi työskentelee Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksen Pienhiukkas- ja Aerosolitekniikan laboratorion johtajana. Työssään hän tutkii metalli ja metallioksidi nanohiukkasten syntetisointia ja niiden sovelluksia mm. akkumateriaaleihin, vedepuhdistuslaitteisiin ja antiviraalisiin pinnoitteisiin sekä kuluttajien että työntekijöiden mahdollisia altistumisreittejä näille aineille.

Tomi Kanerva, erityisasiantuntija, Työterveyslaitos:
Erityisasiantuntija, DI, Tomi Kanerva on työympäristöjen kemiallisten ja hiukkasmaisten altisteiden asiantuntija Työterveyslaitoksella. Hän toimii tällä hetkellä mm. projektipäällikkönä Graphene Flagship Core3-hankkeessa, grafeenille altistumisen tutkimuksen ja hallinnan parissa.

Mika Pettersson, professori, kemian laitoksen johtaja, Jyväskylän yliopisto:
FT Mika Pettersson työskentelee Jyväskylän yliopiston kemian laitoksella ja nanotiedekeskuksessa. Hänen tutkimuksensa keskittyy nanomateriaalien spektroskopiaan ja optiseen muokkaukseen. Tällä hetkellä hän tutkii erityisesti grafeenia tavoitteenaan kehittää siitä hermojen ja koneiden välinen rajapinta.

Kirsi Siivola, tutkija, Työterveyslaitos:
FM Kirsi Siivola työskentelee Työterveyslaitoksella tutkijana Työturvallisuus-yksikössä. Työssään hän tutkii nanomateriaalien genotoksisuutta ja kehittää testausmenetelmiä genotoksisten vaikutusten tunnistamiseksi.


Yhteyshenkilöt

Elina Ekokoski
Erityisasiantuntija
Sosiaali- ja terveysministeriö
p. 050 477 2155
elina.ekokoski@stm.fi

Käytännön järjestelyt:
Liisi Räikkönen
Koulutusassistentti
Työterveyslaitos
p. 050 514 5367
liisi.raikkonen@ttl.fi

Tulosta (PDF)