Kirjaudu

Altistelähtöinen työterveysseuranta -monimuotokoulutus

Loading Loading...

Ajankohta 15.3.2021 - 15.5.2021
Aika
Kesto 1 päivä
Paikka ETÄTOTEUTUS
Ilmoittautumisaika 19.3.2021 mennessä


Esittely

Kelan tilastojen mukaan joka seitsemäs työterveyshuollon terveystarkastus tehdään erityisen sairastumisen vaaran perusteella. Lainsäädäntö velvoittaa tekemään nämä terveystarkastukset. Erityisen sairastumisen vaaran perusteella tehtävien terveystarkastusten ohjeet on päivitetty vastaamaan tämän päivän työelämän tarpeita.

Kirja Altistelähtöisestä työterveysseurannasta on julkaistu toukokuun alussa 2019. Sininen kirja on alan parhaiden asiantuntijoiden näkemys siitä, millä terveydenseurannan tavoilla ja sisällöillä lainsäädännön mukaiset terveystarkastusten tavoitteet saavutetaan tarkoituksenmukaisesti ja kustannustehokkaasti, samalla näyttöön perustuen. Kirjassa kuvataan altisteet ja niiden terveyshaitat ja opastetaan arvioimaan, missä tilanteissa terveystarkastuksia tulisi tehdä. Tässä koulutuksessa esitellään altistelähtöisen työterveysseurannan uudistuneita ohjeita - miten terveystarkastuksia tulisi tehdä, milloin ja kenelle niitä tulisi tehdä? Koulutuksen luennoitsijoina ovat Altistelähtöinen työterveysseuranta-kirjan kirjoittajat.

Tavoite

Altistelähtöisten terveystarkastuksien avulla voidaan ennakoida ja estää ammattitaudin kehittyminen, ehkäistä työperäistä sairastuvuutta ja ehkäistä oireiden ja sairauksien pahentuminen työssä. Koulutuksen tavoite on oppia lähtökohdat siitä, miten terveystarkastukset tulisi tehdä, milloin ja kenelle niitä tulisi tehdä? Koulutus esittelee uudistuneen ”sinisen kirjan” keskeisiä sisältöjä. Koulutuksen tarkoituksena on helpottaa kirjan sisällön omaksumista arjen kiireiden keskellä.

Työterveyshuollon ammattihenkilöt ja asiantuntijat sekä muu työterveyshenkilöstö.

Suorittamisaika

Webinaariluento 23.3.2021 klo 14.30 -15.30
Terveystarkastukset altistuttaessa hengitysteitä herkistäville ja ärsyttäville aineille, ylilääkäri, LT Irmeli Lindström ja dos Kristiina Aalto-Korte

Itsenäinen opiskelu verkko-oppimisympäristössä 15.3. - 15.5.2021

Webinaariluento 20.4.2021 klo 14.30 -15.30: Ihoa herkistävät ja ärsyttävät altisteet, ylilääkäri, dos Kristiina Aalto-Korte

Sisältö

Oppimisympäristö avautuu 15.3.2021

Helsingin Yliopistolta haettu erikoistumispisteitä, jotka hyväksytty.
Ihotaudit ja allergologia
Keuhkosairaudet ja allergologia
Työterveyshuolto

Hinta

195,00 EUR + alv 24%
Hinta sisältää opetuksen ja sähköisen materiaalin.
Webinaaritallenteet saatavilla 2 viikkoa webinaarin jälkeen.

Peruutusehdot

Koulutukseen osallistumisen voi perua kolme viikkoa ennen tilaisuutta maksuttomasti. Tämän jälkeen tehdyistä peruutuksista veloitamme 50 % osallistumismaksusta, paitsi kolme päivää ennen tilaisuutta tai sen jälkeen perimme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Peruutukset kirjallisesti koulutusinfo@ttl.fi.

Lisätiedot

Koulutuksen johtaja
Kaija-Leena Kiilunen, erikoislääkäri
puh. 030 474 2054
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Käytännön järjestelyt
Seija Reponen, koulutusassistentti
p. 046 850 50 28
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Koulutuksen johtaja
Kaija-Leena Kiilunen, erikoislääkäri
p. 030 474 2054
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Yhteyshenkilöt

Koulutuksen johtaja
Kaija-Leena Kiilunen, erikoislääkäri
p. 030 474 2054
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Käytännön järjestelyt
Seija Reponen, koulutusassistentti
p. 046 850 5028
etunimi.sukunimi@ttl.fi

Tulosta (PDF)